Restaurangsnusk

Ser i tidningen att man hotar sk Tacobar om 20'000kronor i vite. Där har serverats diverse snuskiga bakterier i köttfärsröran med tillhörande tacobuffé och hälsovårdsmyndigheterna fick flera påringningar då matgäster blivit sjuka.

Sjuka? - det är bara förnamnet!
Hade någon av mina eller min kamrats barn eller åldringar drabbats av det hon och jag fick - hade de kanske inte överlevt. Magsjuk är för lindrig beskrivning...... näradödenupplevelse passar bättre!

Så vad kan man då läsa sig till? Jo, ingen av innehavarna har vare sig skolad kunskap i matlagning, livsmedelshantering eller hygien. De vet inte ett smack om varmhållning och vilka bakterier som "kan" ta över vid ogynnsamma förhållanden. Att lokalmiljön inte heller levde upp förväntningarna går väl bara hand i hand.

Det är skojigt att folk vill stå på egna ben och slita för sitt uppehälle, men borde inte en överinseende myndighet ta nån slags referens på vem som ska få servera vad skit som helst till folk - och sen ta betalt för eländet? Är inte folkhälsa mer viktigt !?

Jo, man lagstiftar ju om annat som är görviktigt. Som att det sen 1/7-05 är lag på cykelhjälm för alla personer under femton år. Är det då inte lika viktigt att tex en hel lunchkö med matgäster INTE smittas med toxiner tillräckligt starka att fälla ett gäng skogshuggare!?

Eller hur kan det komma sig att en synnerligen seriös italiensk krögare i stan inte få servera vin till sina gäster (bara för att han inte har stekbord i sitt kök - hur många STEKER pasta och pastasås?), när mer eller ännu mer oskolade personer får sälja korv med bröd och kletiga sallader i mobila korvstånd - UTAN rinnande vatten för den så viktiga handhygienen. Hur kan man ha missat att några av dessa ibland blir pinknödiga mitt under pågående arbetspass och kilar bakom närmsta stople för att lyfta på benet och sedan fortsätta värma sina korvar till krogfolket!?


Är det kanske skillnad på skit och pannkaka ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0