Se Hotel Rwanda !!

Filmtips från igår; nyhet som hyrfilm; en sann historia:

"För tio år sen skedde den kanske mest sinnesjuka etniska rensningen mänskligheten har beskådat. Under en tremånadersperiod blev över en miljon Tutsi-flyktingar mördade av Hutu-rebeller i Rwanda.

Trots att vi lever i en tid av ändlösa kommunikationsmedel och ett nyhetssamhälle som aldrig sover lyckades resten av världen stänga sina ögon för vad som pågick.

Men en person vägrade blunda. Filmen visar den sanna historien om en mans kamp att rädda så många flyktingar som bara står i hans makt, genom att erbjuda dem skydd i det hotell han är föreståndare för. Genom sitt enorma mod och stora hjärta lyckades han rädda livet på mer än tusen flyktingar som annars hade gått en säker död till mötes"

Detta hände 1994 - alldeles nyss alltså! Jag vet att det varit "trassligt" i den där delen av världen. Men på nåt vis har jag missat att människor med sina bara händer slog ihjäl varann på det mest bestialiska sätt. Jag hade ingen aning om vilken enorm människoslakt det var med mängder av Machetes. Och inte kunde jag i min vildaste tro, ana att FN hade som mål att ge "de vita" skydd,  först o främst.

Fan, jag vill inte stå bakom att jag inte visste det här.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0