Visioner

När Mc-kortet var klart i juni så undrade chefen vad jag skulle sysselsätta mig med "nu då". Cynisk? Näää, han bara vet hur damen som fick frågan, fungerar. Då, precis då i det rusiga tillståndet det var att inneha A-behörighet sedan några timmar så log jag bara och bedyrade att NU var jag nöjd. Det har varit jättekul att övningsköra och precis som för de flesta mindre skoj att plugga teori, men SÅ kul att man inte vill bli klar finns ju inte. Nu skulle jag bara glida och cruisa för hela slanten. Dykarcert och Mc-kort verifierar väl att man inte är så gammal i alla fall. Eller knäpp. Liksom....

Men ack så rätt han hade! *L*

Jag ska ju ha jägarexamen innan livets rejs är klart oxå! Hade visst glömt det ett tag. Hur kunde jag!?

Plötsligt, när jag i centralvakten på sommararbetsplatsen snodde runt med blicken som en slags miljöinventering i väntan på att faxen skulle klara av att ringa upp - fick jag syn på böcker med skogs, natur och djurvård. DÅ kom jag ihåg! Känslan medan jag bläddrade i dem var så skön. Hungern på utmaning gjorde sig påmind. DET vill jag göra, DET vill jag ha - Jägarexamen. Så många år jag drömt. Så många gånger jag sagt det.

Inte för att skjuta direkt. Särskilt inte på djur. Men att få sitta på pass. Få lära sig allt om skogens rike. Lyssna på läten. Uppleva naturens skiftningar på dygnet. Uppleva stillhet och ro. Känna dofterna. Känna rikedomen som jag ju tycker att naturen ger. Att bara få vara i nu. Bortom alla pixlar och Kb.


Ska INTE glömma den där drömmen igen. Ska slå till istället.

När Mc-säsongen är över, kanske....

Snart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0