Musdoktor

Tycker jag är av en priviligierad art. Jag får kallelse vart tredje år för att ev underlivscancer inte ska hinna sätta klorna i mig på ett oåterkalleligt sätt. Jag "kan" så klart bli sjuk precis som vem som helst, men om jag går på dessa erbjudna kontroller, så "kan" jag också få hålla mig frisk.

Hur kan man sumpa en sån chans!?

Det är förnämligt tycker jag. Inte själva musundersökningen, men tryggheten. Hur otäckt skulle det inte vara att få underkasta sig operationer, strålning och i värsta fall hästdoser av medikament. För att inte tala om besked om begränsad tid kvar. Nää. Jag vill ju glida in på bredsladd hos Sankte Per och glatt ropa: Jiihaa, vilket rejs det var !! När det är slut. Livet.

Därför går jag ALLTID till musdoktorn. Idag till en av femininum. En riktigt trevlig tjejkvinna av okänd härkomst. SÅÅÅ proffsig. Så neutral. Och jag utgår med övertygelse att de flesta av hennes sort är precis lika duktiga - OCH - självklart mycket erfarna med de damer som ev får rena paniken av att visa upp sig på det vis undersökningen kräver.

Missa ALDRIG ett cytologprov!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0