Folkmord

I samband med första världskriget begick turkarna ett vansinnigt folkmord på framförallt Armenier och Syrianer. Det erkänns inte. Skolbarn har nu i modern tid ingen som helst aning om att flera miljoner Armenier och Syrianer blev fullständigt lemlästade och ihjälslagna av sina rötter för hundra år sen.

Man kan läsa sig till att 95% av turkarna idag är muslimer. Övriga är kristna, grekisk-ortodoxa och judar. Hur fördelningen var för hundra år sen vet jag inte, just nu.

Den svenskfödde invadraren av tredje generation berättade att familjen inte riktigt kunde svara rätt ut i affärerna vart de härstammade ifrån. De hade fantastisk god hjälp av sin mamma, som i skolan fick lära sig turkiska utöver den arabiska och syrianska som praktiserades och hennes förmåga att kommunicera innan inköp ledde naturligtvis till frågor.
Nu fick de känna affärsinnehavarna ordentligt på pulsen innan "det" avslöjades. Somliga låtsades inte höra. Andra tycktes inte bry sig, men många, väldigt många fnös åt familjen. De skulle riktigt känna sig som usla. Som en andra klassens medmänniskor.

Ovanstående handlar i grund o botten om religion. Obegripligt för en sån som jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0