Chokladmuffins
12 st, tidsåtgång ca: 45 minuter
- 4 dl specialvetemjöl
- 1 3/4 dl socker
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 dl kakaopulver
- 100g grovhackad mörk choklad
- 1 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl olja
- ev ¾ hackade valnötter
Sätt ugnen på 175°. Sikta eller blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Tillsätt chokladhacket (och eventuellt valnötshacket). Vispa ihop ägg, mjölk och olja ca 1 min. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller enbart 12 st muffinsformar av modellen amerikansk size.
Grädda 20-22 min mitt i ugnen
Pudra för syns skull gärna lite flor över.
Tillsätt chokladhacket (och eventuellt valnötshacket). Vispa ihop ägg, mjölk och olja ca 1 min. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller enbart 12 st muffinsformar av modellen amerikansk size.
Grädda 20-22 min mitt i ugnen
Pudra för syns skull gärna lite flor över.
Kommentarer
Trackback