Klantarsletur

Med stor överraskning mottogs utbetalningskort från Skattemyndigheten för ett par veckor sedan. Avdragen hade förvånansvärt gått igenom och jag skulle få utkassera 1'141kr.
Ungefär samtidigt som jag öppnade posten ringde det på dörren. Utbetalningskortet kilades in mellan två andra papper och lades åt sidan på köksbordet.

Så har det passerat två veckor....

Vaknade ruskigt tidigt igår och kom att tänka på de där slantarna.
I omgångar vände jag upp och ner på mitt hem utan att hitta talongen och en kort sekund försökte jag till och med hitta någon med tjuvpotential i minnet, som hade passerat mitt köksbord senaste tiden.

En lika kort sekund funderade jag på att ringa Skattemyndigheten för att ljuga om att utbetalning inte anlänt, men höll fast vid att sanningen vinner i längden.

Ringde skatteverket totalt tre ggr igår morse.
Suck, vilka byråkratiskt opersonliga samtal!
I efterhand säger insideinformatören att kärringarna där, inte alls är klädda i grå kostymer - utan snarare i grå stickekofta och lika grå fotvänliga skor....
Nåja, två av dem var fullständigt oregerliga att tala med varför jag gjorde ytterligare försök vilket visade att dam nummer tre måste varit solen i Karlstad personifierad jämfört med de första två. Stärkt av dam nummer tre´s peppning att ändå nångång i framtiden få pengarna tillbaka, även om de blivit stulna gjorde att jag tog mod till mig och igår kväll djupdök i containern med pappersåtervinning. I lördags hade jag varit ute med mina gamla tidningar/reklam/allmänt pappersskräp, men jag visste exakt vart i containern jag tömde min låda.

Vid ankomst var containern smockfull.
Jag grävde och tömde den till mitten eftersom jag mindes den halvfull i lördags.
Och döm om min förvåning när utbetalningstalongen med 1'141kr låg där. Precis som jag hade lagt den. Mellan två mindre viktiga papper i en ihopvikt lokaltidning.

Hur ett sånt klantarsel kan ha slik tur är obegripligt....
Finns det nån som vill mig gott ändå?

vaknade riktigt tidigt även denna morgon.
Av att sopbilen som hämtar pappersåtervinning var här och tömde...

Kommentarer
Postat av: Blue

Wow, grattis.

Ingen idé att du försöker dig på en trisslott nu iallafall för sån tur har man inte så ofta.

2006-08-31 @ 18:17:45
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se
Postat av: Airam

Ska man nu han nån slags tur och vinna nåt nångång - MÅSTE min chans vara förbrukad. Efter åratal av restskatt satt den där utebatlningen på 1141kr jäkligt hårt inne. Jag skulle väl få begripa att det var på nåder.... :-)

2006-09-01 @ 14:23:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0