Fest

Hörde talas om en firmafest som gick av stapeln i vintras.
De som nyanställdes förra året blev automatiskt utsedda att vara festkommitté till kommande årliga fest. Vad jag förstod var det alltid högkvalitativa fester på firman och förväntningarna på nästa därefter. Årets nya kommitté fick nåt att bita i kan man säga.

Och det fick festdeltagarna också.
De anlände på utsatt tid och välkomnades med en drink framför årets dagliga almanacka via storbild. En sån man tar bort en lapp för varje ny dag.
Alla årets högtider skulle avverkas på en kväll. Kommittén hade bestämt att alla födelsedagar, alla jubiléer och alla storhelger skulle effektiviseras genom att ta dem på en och samma gång så att resterande årliga arbetstid kunde användas vad den var tänkt att göra. Praktiskt med tanke på att de inbjudna bergis var festklädda och kanske redan innan lite glada i hatten...

Så bläddrade man och tog bort en lapp i taget. Så snart någons födelsedag (som de hade markerat i almanackan) dök upp, reste sig samtliga och sjöng "Ja må Du leva" och hurrade fyrfaldigt under hela kvällen/året.
När årets första storhelg påsken kom fick de anställda uppdrag att spöka ut varann till påskkärringar och gubbar med kläder och smink och de fick rita påskbrev. Med påskris och fjädrar på borden käkade man påskbord och drack snaps för glatta livet.

Vidare under våren sjöngs Kungasången och man noterade pingst och Kristiflygare (har glömt hur).

Till midsommar kläddes midsommarstången (i brist på annat med granris som grund) med blomster och gulblåa band och alla hoppade små grodorna. Man åt sill och färskpotatis med importerade jordgubbar till efterrätt. Det dracks snaps, starköl och grogg....

Vidare i almanackan var det dags att fira semestern och det riktigt ordentligt med flintastek på grill. Vin, öl och mera grogg.

Tills det var dags för augusti då kräftorna med givna tillbehör kom på borden....

Hösten förflöt med övrigas födelsedagar som skulle sjungas och firas.

Så blev det jul.
Med gran - midsommarstången återanvändes nu med röda kulor och glitter och de anställda dansade återigen ringdanser. Man delade julklappar och åt - julbord !
Med mera snaps, öl och grogg....

Snart var festen över.
Det var nyår.
Med hummer och champagne.
Och fyrverkeri!
.......Som i verkligheten avfyrades långt innan tolvslaget.

Kanske var de trötta?

En säker källa sa i alla fall att det var en rasande rolig firmafest. Och om inte annat syntes det dagen efter. Foton gick väl runt på mailen kan tänkas....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0