HGF

Med utgångspunkt från att jag hela dagarna finns för någon annan, jagas in absurdum av såväl folk in action som i telefon vill jag vara helt ifred när jag kommer hem från jobbet. Ingen som tjatar på mig, ingen tfn och inga påhälsningar. Och det vet såklart alla i min omgivning.

Cyklade hem som en stolle idag. Det var varmt och dessutom vingligt med en stor matkasse på styret. Släppte det jag hade för att trycka portkoden och möttes av ett möte på våning ett. Förstod genast att här är Hyresgästföreningen och nasar. Pojkvaskern i den första lilla lyan stod med armarna i kors på bröstet och visade med all önskvärd tydlighet att han inte ville.

Och det stod inte på förrän HGF-snubben kom upp till våning två och mig. Han visade sitt leg och sa vartifrån han kom varpå jag leende svarade:
- Nejtack jag är inte intresserad.
- Tycker Du inte det är trevligt att prata med oss från HGF?
-
Jo säkert, men mitt sociala skyddsnät räcker om jag är pratsugen. Jag har sagt nej till er förr, ni kommer på tok för ofta hit och det vore på sin plats att ni noterar att jag inte vill.
- Ja, men det kan vara så att det bara är en fix idé hos dig att du inte vill bli ansluten.
- Nejdå, jag har en jättebra hyresvärd och heltäckande hemförsäkring, det räcker!
- Så du menar att 500 000 svenskar har fel alltså?

Jag borde svarat på frågan med en motfråga: SÅ DU OCH HELA JÄVLA HGF MENAR ATT 8,5 MILJON SVENSKAR HAR FEL?

Men lite fostrad är jag ju och fjäska kan jag, så jag klämde till med att HGF sääääääkert är JÄÄÄTTTEBRRAA för alla stackars människor ute i ytterområdena. Och att HGF säääääkert gör enormt fina insatser för folket.

För mig har HGF lika mycket värde som facket.
Noll ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0