Magnesium

Sen en tid har jag besvärats av kramper och sendrag i mina, framförallt perifera extremiteter- fötterna och benen. Kramper och sendrag i  lillfingrarna, insidan av handlflatorna, underläppen och tungan i största allmänhet har jag annars levt med länge nu, men det har avtagit avsevärt sedan jag diagnostiserades B-vitaminbrist. Med hjälp av B-vitamintillskott besväras jag inte så ofta längre.
Det helvete som pågår nu i min kropp är nåt annat och efter den gångna nattens galenskaper fanns ingen annan råd än att tvinga doktorn att förskriva tillskott av magnesium enligt egen ordination. Det har jag läst mig till kan vara en god idé att prova. När ovansidan av fötterna krampar samtidigt som vaderna krampar åt ett annat håll är det synnerligen nära att man tappar verklighetsuppfattningen...

En förutsättning för att kroppen skall kunna tillgodogöra sig magnesium är tillgång till kalcium. Jag dricker ingen mjölk eller fil alls och äter ost kanske max 1gång/vecka.

På apoteket fick jag en burk med 60st tabletter för 75spänn, vilka rekommenderades intas 1 x 3.  Döm om min förvåning när det visade sig vara rena godiset. De var/är fulla med Sorbitol, Malitol och Aspartam !!

På hälsokosten inköptes lite senare en burk kombinationstabletter Magnesium + Kalcium. Burken kostade 69kr och innehöll 180tabletter. Man skall ta 4tabl/dag och de är i stort sett sockerfria - om man bortser från lite majsstärkelse som jag antar de använt som bindemedel i pillren.

För 200 år sedan åt svensken 4 hekto socker/person/år.
Idag käkar vi i snitt 40kg socker/person/år.

Vart fan är vi på väg när man måste krydda mediciner med sött ?

Kommentarer
Postat av: Lyckliga grodan

det finns socker i nästan allt..
och salt..
vi äter ca 150 ggr mer salt än vi behöver..
det är ju också intressant..

2006-09-16 @ 14:58:08
URL: http://lyckligagrodan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0