Maraton

Amerikansk populärpsykologi + akrylgarn = sant.

image490

Okej, jag har inte virkat alla rutorna precis ikväll, men jag har fäst trådar och knåpat ihop dem till en filt. Till DrPhils maratonlopp på plusfyran. Alldeles lagom. Provade ett tag till Martin Stenmarck men han är dels för snygg och sjunger dels för tråkig och uttjatad musik. Och inte heller dokumentären om sjukligt feta ynglingar funkade. August Strindberg däremot funkade en liten stund. Tills min kärlek till Jonas Karlsson tog överhanden och jag gav virkningen vika. Till förmån för Svt. Undrar vad DrPhil på sin sydstatsdialekt skulle tycka om den saken. Att jag inte kan virka om Jonas Karlsson är i bild...

På tal om bild.
Får jag lov att presentera mitt barnbarn.
Holly.
image495

En riktigt sötnos. Sex månader och sin husses ögonsten. Farmors oxå för all del.
En makalöst läraktig och duktig vovve. Mycket känslig för alla slags språk. Och mycket avundsjuk om hennes farmor låtsas ha en annan kelgris i sin famn.

Årets gran måste oxå visas.
En handhuggen (eller hur man ska säga) i iskallt regn och ruskväder. Av hemmansägarinnan själv minsann. Och exakt en sån som jag fick lov att önska mig. Levererad till dörren. En lyx jag aldrig trodde fanns. Tror det ska få betala sig i nåt festligt...

image493

Det har passerat en å annan katt, hund, unge och föralldel klumpig vuxen förbi glittret som synes. Men knappt ett enda barr har den tappat. Kanske blir det som hos min ex´s farmor. Där sköt granarna skott till slut.

Kommentarer
Postat av: Maja

Oj, va´ mycket fint. En vacker filt, jättesöta Holly och en underbart vacker gran. En a la Disney som man önskar sig varje år.

Mamma hade alltid tur med sina granar, kanske för att dom var tagna bara dagarna innan. Hon fick ofta nya fina skott och även småkottar vid ett tillfälle, men så stod dom också inne till långt in i januari, för hon inte hade hjärta att kasta ut det som var så levande.

2007-12-27 @ 00:39:34
Postat av: Airam

Maja - det är väl därför alla granar "brukar" barra så in i vassen. För de höggs i oktober nån gång...

2007-12-27 @ 14:26:28
Postat av: Ninni

Vilken härligt silverglittrig gran! Fin! Luktar gran gör den också kan jag tro...

2007-12-27 @ 18:16:29
URL: http://www.ninni-e.blogspot.com
Postat av: Ninni

...och pläden med de vackra rutorna, vilket jobb! Härlig i färgen, den skulle passa på min soffa...

2007-12-27 @ 18:18:01
URL: http://www.ninni-e.blogspot.com
Postat av: Airam

Ninni - det vore ett större jobb för mig att "bara" se på tv. Jag är sällan still, då kommer handarbete till pass. Fast ska ärligheten fram är det inte alltid jag ror iland det som är startat. För att nån annan skojig idé kläcks. Filten kommer dock passa ypperligt till min nästa soffa. Tills dess får den vila på sängen.

2007-12-27 @ 23:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0