Dagens läsning

Via prenumeration hos Elib får jag mig gratis per mail tillsänt en aktuellt bok varje vecka. Den delas upp med något eller några kapitel per dag. Och veckan efter kommer en ny.
Somliga har jag haft riktig stor behållning av. Och andra slänger jag utan att ens provläsa helt enkelt för att den inte alls tilltalar mig. Antingen genren eller rent av författaren. Det har hittills varit helt okomplicerat. 

Att jag skulle känna mig kränkt av att man skickade en utvald bok känns plötsligt som en överraskning. Jag vet att själva urvalen inte är personliga. Jag har aldrig önskat eller ens blivit tillfrågad. Jag har själv valt att fylla i prenumerationen och begrep nog att det kunde bli vad som helst.

Ändå avskyr jag att de skickar Den Nakna Sanningen.
Visst hade jag hört - för hur ska man undvika att hela tiden uppleva hennes existens - att hon nu tituleras författare, men att den mot alla odds faktiskt skulle hamna hemma hos mig känns som ett övergrepp. Exhibitionister tar utrymme. Jag vet. Men jag vill inte! Vare sig se eller läsa henne. Under inga som helst omständigheter. Andra får fylla hennes behov av bekräftelsenäring.

Längtar efter en ny bokvecka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0