LCHF

Om man är allergisk mot tex pollen, så försöker man undvika det så gott det går och kanske använda föreslagen medicin för att dämpa de jobbiga symtomen.

Om man är känslig för gluten, har man inte mer att välja på än att undvika gluten, om man vill slippa att vara sjuk.

En del människor har en överkänslighet mot socker i alla dess former. De är ofta överviktiga och feta och somliga i gruppen har diabetes. Det behöver alltså inte vara så att alla feta människor alltid äter för stora volymer. Några människokroppar lagrar all intagen energi till fett därför att det är en slags rubbning i spelet mellan sockerenergi och insulin. Dessa människor blir endast av med sina symtom genom att undvika socker.

Socker = stärkelse = kolhydrater

Liksom pollen och glutenallergiker blir symtomfria utan sitt allergen, slipper feta bli fetare och sjukare genom att undvika sin sjukdomsutlösare socker. Att äta mindre, men fortfarande äta socker är alltså ingen lösning, liksom det inte är en lösning för den andra gruppen att bara utsätta sig för lite pollen eller lite gluten.

Det vore bra knasigt om vi alla skulle inta pollenmedicin eller undvika gluten bara för att några inte klarar det. Alla behöver således inte heller käka enligt LCHF.

Jag tror verkligen det är meningen att vi ska använda våra kroppar fysiskt. Men det går varken att fysträna bort pollen, gluten eller sockerallergi. Däremot upprätthåller vi säkert hälsa bättre om hela kroppens muskelpaket får göra vad det är avsett för.

LCHF - en lösning och behandling mot sockerallergi med relaterad sjukdom och fetma.
Motion - en hälsounderhållare.

LCHF + motion = sant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0