Tomtebad

Förra året, fick jag en önskebok i julklapp.
Tomtar av Wil HuygenIdag är tomtar nära nog bortglömda varelser. Sedan länge har tomtarna dessutom tvingats dra sig tillbaka till någon undanskymd vrå ovanför eller under marken, där de lever så obemärkt och tillbakadraget att tron på deras existens försvagas alltmer.
   Tomtar arbetar om natten i skogen eller i människors boningar, men är med sin finurlighet, skarpsinnighet, gemytlighet och sina tekniska uppfinningar väl värda att lyftas fram i ljuset. Man kanske inte ser dem, men de finns där i alla fall, och vi har mycket att lära av dem. Därför ger vi på nytt ut denna uppskattade bok som innehåller tomtens historia; kännetecken, fysionomi och klädsel samt olika typer av tomtar, tomtefamiljer och tomtehus.
   Vad gör tomtar egentligen hela dagarna? Vad äter de? Och hur ser deras relation ut till andra varelser såsom älvor, svartalfer och dvärgar? Svar på dessa frågor, samt nio tomteberättelser att läsa högt under långa skymningskvällar, får man i denna detaljrika, fantastiska tomtebok.

Illustrationerna av Rien Poortvliet är sagolika.
Detaljer som gör att man inte riktigt vill sluta titta.Varmt bad, go stillsam musik i lurarna och Tomteboken - vilken kväll jag har haft!


Kommentarer
Postat av: Jellon

Den boken ligger på vårt soffbord nu. Den är ljuvligt fin :-) Kram!

2008-12-19 @ 13:43:56
URL: http://jellon-jellon.blogspot.com
Postat av: Airam

Jellon - så roligt att höra. Den är verkligen underbar.

2008-12-19 @ 18:27:14
Postat av: Tina

Har aldrig hört talas om den här boken förut, stort tack för tipset! Den ska snarast inhandlas. Beskrivningen av innehållet i boken stämmer väldigt väl överens med min egen uppfattning om tomtar, framför allt deras tynande existens...men att de finns, vet jag!

2008-12-20 @ 19:50:50
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/
Postat av: Airam

Tina - hoppas att även Du blir ägare till denna alldeles underbara bok. Den är så underbar att motsvarigheten inte går att finna. Vilka berättelser, vilka bilder! Min favvobok helt enkelt. GOD JUL !

2008-12-24 @ 07:21:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0