Hemtjänst

Pratade med den gamla i telefonen och plötsligt ringde det på hennes dörr. Det var hemtjänsten. Som inte gav en enda chans för att morsan ens skulle starta tanken att gå mot dörren, de öppnade med nyckel lika fort de ringde på. Morsan blev snopen och sa lite tyst "vad vill de nu då".

För tre veckor sedan opererade hon gråstarr. Det göres genom att helt sonika byta ut den grumliga linsen mot en ny, konstgjord. För att kroppen inte skall stöta bort den ska man droppa i en slags ögondroppar tre ggr per dag. Lämpligen spritt under dagens vakna timmar. Behandlingen pågår under tre veckor.

Inte för att jag vill klaga, men:
Droppe nummer ett har skett vid 09:00. Droppe två vid 14:00 och den sista har, åtminstone varit planerad till 18-tiden.
Och, här är det viktigaste: i onsdags den 11/6 var det färdigt. Då hade det passerat tre veckor. Varje besök hos morsan kostar 160kr.

När de ringde på och klev in var klockan 16:30. De var två stycken. Och när de såg henne i telefon tog de ett snabbt beslut att återkomma.

Klockan 16:40 ringde det på och en av dem klev in igen. Allt lugnt så långt, men: kommentaren hon fällde fick håren över hela min kropp att resa sig. Hon sa:

- Har du inte pratat färdigt ÄN !?


Jag sufflerade för morsan:
- Säg att Du pratar med Din dotter.
- Fråga hur dags Du ska ha dropparna.
- Fråga om inte behandlingen är avslutad.

Kvinnan i tjänst började då dividera huruvida hon skulle eller inte skulle ha droppar. Och påstod att hon "inte fått besked om något avslut".

Ny sufflering:
- Säg att hon ska läsa i pärmen.
- Hälsa från din dotter att allt som rör Dig står att läsa där.

Människor gör fel. Även människor i tjänst. Och det är väl för väl att människor fortsätter vara människor.
Men det är inte okej att gå hem till folk och släppa ner sina personliga värderingar.

Min och alla andras mammor pratar i telefon hur jäkla länge de vill!

Kommentarer
Postat av: Jellon

Man ska inte bli, vare sig gammal eller sjuk. Då förlorar man vissa människors respekt, medmänsklighet och empati. Det vanliga bondförnuftet försvinner med dunder och brak från en del gråcellsansamlingar. Och vanlig, enkel omtanke och förmågan att kunna sätta sig in i andras situationer har blivit en bristvara ...Jag blir också som ett lejon om någon behandlar någon av mina nära och kära fel, orättvist eller dumt. Fy!!!Men Airam - i morgon ska vi tampas med ett nytt kryss. Det är lördag om ett par minuter. Sov gott!

2008-06-13 @ 23:54:33
URL: http://jellon-jellon.blogspot.com
Postat av: Airam

Jellon - dagens kryss var nog det minst tampaktiga hittills. Eller hur!?

2008-06-14 @ 10:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0