Bråttom

För 90spänn och en biostämpel fick forskningen och läkemedelsindustrin 815ml av min plasma idag. Det tar ungefär 50min av min tid. Ibland längre men aldrig mer än en timma. Då hinner jag läsa tre blaskor, dricka en mugg kaffe och en mugg vatten. Jag lyssnar på radio i Mp3-spelaren hela tiden, slumrar någon minut och kikar däremellan på tv. Förutom en å annan personal som jag växlar nåt ord med. Det räcker.
När jag är klar vill jag därifrån. Jag är ju frisk. Det är förvisso ett sjukhus, men jag är inte där för att stanna. Dock får jag ganska ofta (varje gång?) ändå göra det. För att kärlet inte drar ihop sig. Det blir blodbad. Och man hämtar specialutrustning för att täppa till. Idag kom frågan:

- Varför är du alltid på språng?

- Jag vill vidare, det finns annat i agendan som pockar på mitt intresse...

- Det vore bra om du stannade upp ett slag och inte jämt hade så bråttom.

- Bra för vem då?

Turligt nog kom en annan personal och frågade hur länge jag sov om nätterna samtidigt som hon påstod att det var tämligen lite. Och att jag säkert var tvungen att läsa och prassla med bok och tidningsblad trots att klockan alltid är alldeles för mycket när jag äntligen lagt mig. Så fick jag höra om hennes make. Som var min like på de flesta vis. Och så påpekade hon att jag "nog" skulle bli deppig av att inte få aktivera mig så som jag vill.

Äntligen en vettig människa !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0