Baktanke

Min Samsung SHG-Z240 har kontaktsvårigheter. Den sjunger på sista versen tror jag. Åtminstone tror jag inte att det är någon idé att laga den. Mobiltelefoner har liksom ett ganska kort bästföredatum. Och det kostar mer än det smakar att laga dem.

Så, jag har kikat på en ny.
I mobildjungeln. Det är inte klokt hur många man kan välja på. Och hur galet många erbjudanden det finns. Man får göra avkall hur än man väljer. Det finns (naturligtvis) ingen optimal för alla och envar. Vill man absolut ha det ena, måste man stå tillbaka för det andra. Jag vill ha en mobil med mycket krut i. Jag tror att det betyder detsamma som mycket musikmöjlighet inklusive FM-radio. Den ska ha en hygglig kamera, vara lättnavigerad och så liten att den knappt syns utan att tarva på batterikapacitet. Dessutom ska den vara snygg, mjuk i formerna och erbjuda Gps. Att den nästan inte ska kosta nånting är en självklarhet.

En iPhone har länge legat topplistad. När det nu stod klart för mig att man inte kan sms:a och lyssna på musik samtidigt i iPhone, så dog intresset. Det retar mig redan med Samsung.

Då återtsår inte så många val. Särskilt inte som jag "måste" ha operativsystemet Android eftersom Spotify är ett måste. Det får bli avkall på designen och jag får tillåta en mer maskulin mobiltelefon.

Jag har - jag hade nästan, bestämt mig för en Nokia 5800 Gunblack XpressMusic


Tills jag alldeles nyss insåg hur blåst man som konsument blir hela tiden. Telia säljer med extra allt till jul, såklart. För siochsåspecialabonnemang får man Spotify gratis fram till påsk 2010:


Problemet är "bara" att tillgängligheten på nedladdning stryps efter redan ett par dagar och det enda man eventuellt kan använda uppkopplingen till, är att lyssna på de låtar man de första dagarna hunnit ladda ner. Kanske kan man enligt användarrecensioner även läsa nåt mail. Telia löser det annars gärna genom "erbjuda" en tilläggstjänst. Om man betalar 199kr från dag ett kan man använda programmet Spotify så som erbjudandet från början låter gälla.

Ett snabbt överslag: Telefonen kostar några tusen att både köpa loss eller månadsbetala. Abonnemanget likaså. Tilläggstjänsten på 199kr ökar med 99kr f.o.m påsk. Bindningstiden är på minst 18månader och tjänsterna låter billiga per minut, men kostar egentligen lika mycket som alla andra då uppkopplingsavgiften är saltad. Alltså snackar vi många tusenlappar för att det ska kännas fritt och spännande med en telefon som kan stilla mitt musikbehov och samtidigt låta mig vara tillgänglig. Jäkligt många tusenlappar för något jag via marknadsföringen trodde var prisvärt. I förhållande till detta kostar det bara någon smula att laga kontakten i min Samsung.

Hur än man vänder sig, har man arslet bak.


Kommentarer
Postat av: MonicaS

Hej! Läste det du skrev om iPhone och att man inte kan lyssna på musik och SMS:a så jag var tvungen att testa. Det går hur bra som helst! Jag lyssnar på iPoddelen och skickar SMS. Har inte Spotify så jag kan inte testa det då, men borde väl inte vara något hinder. Jag bara älskar min iPhone

2009-12-08 @ 00:56:48
Postat av: Airam

MonicaS - Intressant! Jag har läst mig till att man måste komplettera sin iPhone med något slags program som tilltåter tex sms och musik samtidigt. Ska kolla upp det. Tror jag verkligen skulle älska en iPhone, men... den är en aning stor, eller vad tycker Du?

2009-12-09 @ 19:16:56
Postat av: MonicaS

Jag tänkte länge över mitt mobilköp och hade lite lust på en iPhone, men 1000 motargument - den är stor, halvbra kamera, kan inte MMS'a var väl de största motargumenten (mina egna) men sen skulle jag köpa mobil till sonen och då föll jag. Jag resonerade som så att om jag nu tänkt så mycket och så länge på en iPhone så är det väl bara att kasta sig uti det. Och jag har inte ångrat en sekund!! Jag kan ta bilder och skicka som mail istället för MMS, jag har lastat ner en massa applikationer, några bra några mindre bra, men de byter jag ut (kör mest gratisapp's) men jag tror inte jag lastat ner något för musik/sms. Där använder jag iPod som är med och sms som är med och det går. Har som sagt inte testat med Spotify då jag inte tagit steget dit ännu. Men det är en liten datamaskin. Jag ser att jag ändrat mobilvanor - checkar mailen + Facebook. Letar vägen med Googlemaps, använder en dagboksapplikation och en Gratitude app nästan varje dag. Och lite spel. Den måste laddas på ström varje dag men det gör inget. Jag älskar min lilla apparat.

2009-12-09 @ 22:49:13
Postat av: MonicaS

Tillägg - jag har inte den senaste iPhone 3G - men utan S för de var det så lång väntetid på. Finns säkert lika bra/bättre telefoner, men jag ångrar inte - har haft den sen augusti nu.

2009-12-09 @ 22:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0