Matlåda

Det var säkert i någons slags välmening tossiga morsan tog med sig sin kommunala matlåda hit på julafton. Antar att hon på nåt vis ville bidra till julbordet. Precis som hon ville med kaffepaketet som hon själv hade fått i julgåva av en gammal bekant för några dagar sedan. Varför hon även tog med sig det öppnade och halva paketet Gevalia vet jag inte. Kanske för att hennes bidrag kändes fattigt. Hon hade ju ändå smakat av sin kommunala jullunch. Såklart. Dels ur den ordinarie sönderdiskade plastlådan i grått som innehöll några sillbitar och ett par köttbullar bredvid en prinskorv och dels ur, dagen till ära: extralådan i folie, som innehöll julskinka i nån slags flytande rosa sås. Jag antar att det skulle föreställa rödbetssallad. Hon fick sina lådor med sig hem igen. Utan kommentarer.



Det är bra att hon tog dem med sig. Jag fick ju lite mer information med hennes matlådor. Det är alldeles uppenbart att personal i tossiga morsans hemtjänstområde inte ens på självaste julafton 2009 tyckte att tossiga fattigpensionärer är värdiga sin mat på en tallrik. Som vanligt serverades den rakt upponer ur sin lådda. Som vilken dag som helst.

Hur än jobbigt det är att vara mamma till sin mamma, är jag glad för att jag inte blåste av jul till punkt och pricka som jag i en ganska lång period hade tänkt. Sålänge min mor uppfattar att det är storhelg och fest är hon ju precis som jag själv, värdig att få äta på porslin vid dukat bord. Ska nog mobilisera kraft och skicka en skrivelse med förfrågan till kommunchefen om hur han ser på saken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0