Principfast

Betalade mina prylar hos Lindex och fick ett förslag:

- Det blir fem kronor tillbaka, vill du skänka det för Kvinna till Kvinna?

- Nejtack.

- Jaså det vill du inte?

- Nej, det är en principsak, att inte ge när en kedja som den här ber om det.

- Du vill inte skänka femman alltså?

- Nej, jag tycker det är förfärligt att kunden inte får välja, för i och med att du föreslår en allmosa så känner man sig tvingad. Det blir knasigt för oss som redan bidrar på helt andra vis och ännu mer knasigt för de som köper sina kläder på kredit.

- Vi har inte så många kunder som handlar på det viset.

- Eller hur...

- Du ska få din femma tillbaka!


Modekedjan Lindex startar ett samarbete med organisationen Kvinna till Kvinna, som är en svensk organisation som stödjer kvinnor i konfliktdrabbade länder att bli aktörer istället för offer. Tillsammans startar de nu en kampanj för att motverka trafficking - sexslavhandel.

Det är helt i sin ordning att vi alla hjälper varandra. Så ska det vara. Och jag har definitivt råd att både skänka femmor, sedlar, kärlek och hjälpande händer, men jag vill kunna välja själv. Jag vill inte gå via Lindex utomordentligt slipade PR-kupp. Och jag vill inte bidra med att andra - som definitivt egentligen inte alls ens har i kassakön på Lindex att göra, pga för länge sen kraschad ekonomi - ska känna sig tvingade att ge allmosor med ränta. Hör de mig avstå, kanske de också vågar.

Det är förolämpning att ens behöva få frågan anser jag. Ställ ut en bössa och håll truten skulle kunna vara ett bättre alternativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0