Kamplysten

Civilkuraget i mig kokar över.

Saxat från Aftonbladet:

XXX, som är expert på arbetslöshetsförsäkring på Arbetsförmedlingen, säger att AF i Nybro fattat rätt beslut.

- Man drar ju gränsen någonstans, skattebetalarna betalar för dem som är aktivt arbetssökande. Om man då gör något annat så är vi inte beredda att betala det. Åker man och besiktigar bilen eller till sin svärmor på ålderdomshemmet så är man inte aktivt arbetssökande, säger han.

"Ingen anställning"

Att det i det här fallet rör sig om en begravning för en nära anhörig, där den som är anställd har rätt till ledighet, spelar ingen roll. - Det här är ingen anställning, det är en omställningsförsäkring och begravning räknas inte in i det. Går man på begravning är man förhindrad och då har man inte rätt till ersättning.

Alltså: Dra mig på en liten vagn!
Jag är skattebetalare. Så in i bänken. Sedan snart urminnes tider. Aldrig har jag lyft så mycket som femtio öre i något enda slags bidrag. Inklusive barnbidrag, sjukersättning och annan nödhjälp.
Ingen har frågat mig om hur mina skattemedel får användas i arbetslöshetsförsäkringsfrågor. Precis som man inte heller har frågat mig om hur "mina" skattepengar kan få användas när höginkomsttagare som tex politiker fläskar i sig både det ena och andra i samband på tjänsteresor till när o fjärran där de fattar såhär heltokiga och bortom allt förstånd empatifattiga försäkringsgränser.

Jag mår illa.
Av kamplusten och viljan att få stena galenpannor på öppet torg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0