Vaccin

Hade faktiskt inte bestämt mig än. För om jag skulle ta en spruta mot pandemisk influensa A(H1N1) - sk. svininfluensa eller ej. Min arbetsgivare som andra år har haft förväntningar på oss, lät mig ta eget beslut. Så jag tog beslut att avvakta några dagar. Om inte annat för att bana väg för ett par eventuella sjukdagar efter vaccination. Jag ville alltså hitta ett bättre tillfälle ifall jag som många andra, blir lite småsjuk.




Då är det så infernaliskt dumt att GSK, som ju lär tjäna astronomiska summor pengar på det avtal de tecknat för att garantera vaccinleverans inför en ev pandemi på våra breddgrader, har tillverkat vaccinet i ampuller om tiodos istället för styckvis.

Så, när en annan doktor dök upp på mitt jobb och påverkade både mig och de mina där, genom att peka på vilken nyckelperson jag är i fronten - så hade jag inget val längre. Vårdpersonal ska ju oxå hindra smittspridning, och nu var en ampull bruten och endast en dos kvar.

Eller jo, ett val hade jag ju. De andra fick vaccinera sig i godan ro. Själv tar jag mitt imorgon eftersom det klarar att sparas i kyl ett dygn. Då får vi se om det passar madame pompidou...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0