© Copyright

I två dygn har "allt" kännts olustigt. Jag fick genom mail förstå att den här bloggen plötsligt krävde lösenord. Det har aldrig varit aktuellt, den som vill läsa här får läsa här. Det var alltså inte jag själv som hade lösenordsskyddat läsningen. Kunde absolut inte förstå hur det hade gått till, men valde bort alternativet och passade samtidigt på att byta mitt eget inloggningslösen. Skickade samtidigt mail till bloggportalens kundtjänst och frågade "varför". Svaret kan liknas med "goddag yxskaft".

Så fungerade bloggen igen. Tills jag upptäckte samma problem igår kväll. Nu började det kännas ännu mer olustigt. Precis som om någon hade mina inloggningsuppgifter och gjorde åtgärder för att jävlas. Samtidigt kändes det helt obegripligt eftersom det i så fall skulle vara mer lönsamt att bugga mitt lösen hos tex banken eller i mailboxarna. Skickade nu spydigt mail till kundtjänst och bad att bums få veta vad som pågick.

Idag har jag fått svar och som synes: fått igång bloggen. Det visades sig att Marion´s Kochbuch hade krävt att få min blogg avstängd.

Man ska naturligtvis inte stjäla. Om man ändå gör det, ska man absolut uppge källan. Copyright är ett viktigt begrepp. Jag surnar själv till, när man har använt mina egna bilder i sammanhang som jag inte är tillfreds med. Dessutom vill vi alla bloggare ha besökare. Och uppskattning för vår egen kreativitet.

Det konstiga är väl bara att den här avstängningen beror på att Marion har hittat en av sina bilder som jag publicerade 2007-12-16 på plats i min blogg här. En söt liten bild på en glasmugg med glögg. I min värld känns det lite långt bort. Fast, i samma inlägg finns en bild på en berusad tomte. Och jag erkände fulbrygd. Det ska hon inte behöva utstå. Jag har all respekt för ©.

Förlåt Marion!

Kommentarer
Postat av: Margit

Tänk så överkänsliga en del är, verkligt copyrightbrott hade väl varit om du hade kopierat recept utan att ange källa....Bra iaf att din mkt läsvärda blogg är öppen igen :-)!!

2010-04-30 @ 14:23:01
Postat av: Maja

Åh va skönt att höra att det här med lösenordet inte kom från dig. Jag var både orolig och ledsen att det skulle vara för evigt. Nu kan jag le igen :o)

2010-04-30 @ 18:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0