Godis

Hos Willys kunde storebror inte låta bli att påpeka hur billigt lösgodiset var. Och jag höll med, 37:90kr/kg måste väl anses som ett billigt godispris, men jag påpekade samtidigt att det framförallt är skräp man betalar för. Att godiset inte innehåller annat än konstgjort elände. Han ville köpa och jag lät motargumenten hagla.

- Men det är ju gott! hojtade han till.


De fick inte så mycket i volym räknat, i sina påskägg boysen. Hade jag prutat på omsorg och kvalitetstänkade och istället köpt från tex karamellkungen, så hade de fått drygt åtta kilo godis att förgifta sig med. Hade jag varit snål på priset hade de alltså fått mycket större volym än vad de nu fick. Och brydde jag mig inte om dem, hade jag förstås inte jagat rätt affär för att uppfylla förväntingen om godis till påsk. För mig är det skillnad på skit och pannkaka, men hur ska man få barn att fatta det? Och hur ska man få människor att ta till sig hur ohälsosamt det faktiskt är att vi per person i lilla sverige smäller i oss 17kg godis varje år!?

Jo, man kan börja med att läsa hos den förståndige 17-åringen Joakim Olsson. Han har för avsikt att syna och peka på vilket fusk det är med vad vi stoppar in i våra brödlådor.  Med särskilt fokus på skolmaten. Och nu till påsk har han gjort ett fantastiskt inlägg om just godis och alla otäckheter det innehåller.

Hade jag tidigare haft kännedom om att det finns ekologiskt och tillsatsfritt godis, så hade boysen säkert fått lite av det i sina påskägg, fast det kommer ju fler tillfällen. Sjölunda Gård Ekogrossisten saluför godis under märket Ekorren. Ett godis helt ekologiskt och fritt från konserverings och andra tilltatsämnen och det har enbart sötats med oraffinerat rörsocker. "I våra påsar finns inte ett spår av konstgjorda färg- eller smakämnen. Inga syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Inga konstigheter – bara 100% naturligt gott".

Jag ämnar inte ha dåligt samvete fastän det pockar på. Mitt val av påskgodis var av kärlek. De fick det vi av tradition sysslar med i det här landet till påsk, men det fick lov att bli garanterat giftfritt. Jag är helt säker på att andra i boysens nätverk ser till att de får i sig kemi från den billigare skolan. Själv har jag inte ens fått en puss i påsk.


Kommentarer
Postat av: Tina

Hade jag kunnat hade du fått en STOR STOR puss av mig! Som plåster på alla sår man kan ana sig till och som ett tack för alla dina underbara betraktelser!

PUSS!

2010-04-05 @ 20:46:23
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/
Postat av: Lars-Erik Fogh

En rättelse. Det godis som finns på våra butiker, Willys, Hemköp, Prisextra etc. Kommer inte från karamellkungen. Karamellkungen & Axfood driver helt egna koncept som inte har något med varandra att göra.

Mvh

2010-04-07 @ 13:56:07
Postat av: Airam

Lars-Erik Fogh: Rätt ska vara rätt. Jag "tyckte" mig precis se det märke jag skrev om, men ändrar sågärna när Du nu rättar mig. Dessvärre är det ju samma skräp och inget jag nånsin skulle bjuda barn på. Tak för din kommentar. Mvh / Airam

2010-04-07 @ 21:49:45
Postat av: Airam

Tina - Precis vad jag behövde: plåster ;-) Pussar!

2010-04-07 @ 21:50:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0