Doro-kontroll

Besökte hjälpmedelsbutiken Varsam idag, i hopp om att hitta något emot tossiga morsan´s svullna ben. Att hitta lösningen i kompressionsstrumpor var kanske för högt siktade planer, men jag hittade istället en slags cirkulationsstimualtor som hon ska lägga på golvet och använda fötterna till. Det är som en liten vagga som hon skall vicka på. Kvar återstår att; se om hon fattar det av egen maskin.

Däremot hittade jag världens lösning till teve-problemen:

Tossiga morsans fjärrkontroll till nya teven har nästan lika många val av knappar som piloterna i en cockpit. En dement person klarar inte av att styra någon typ av farkost. Och definitivt inte en avancerad fjärrkontroll. Det behöver man förresten inte ens vara dement för att gå bet på. Jag har själv svårt med alla förbenade kontroller som styr tekniken i mitt hem. 

På Varsam inköptes ovanstående för 425kr: "la plus simple des télécommandes" - "världens enklaste fjärrkontroll". Av och på. Kanal framåt eller tillbaka. Högre eller lägre volym. Thats it!

Man "lär upp" den med hjälp av ordinarie fjärrkontroll, som sedan göms så långt in i ett skåp.... eller djupt ner i en handväska.... som man kan komma. Det låter ju så bra att man knappt tror att det är sant. Testkörning sker imorgon. 


Kommentarer
Postat av: Maja

Den blir säkert så omtyckt så den hamnar i handväskan ;o)

2010-08-11 @ 18:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0