Förberedd

Tossiga morsan har fått en akuttid hos doktorn imorgon. Hennes benödem är inte nådiga och hon svarar inte på medicinsk behandling. Att hon sen inte heller svarar på benlindning har sina randiga skäl. Antagligen hinner bara distriktssköterskan gå därifrån så har tossiga morsan lindat upp alla lindor för egen hand. Häromdagen när jag var där förresten gjordes en ganska snopen upptäckt. Lindorna hade halkat ner och jag föreslog att vi skulle göra om alltsammans. Så sattes tanten tillrätta och jag började linda upp. Ett varv, sen släppte lindan. Ett varv till, sen släppte nästa snutt osv. Jo jo, hon hade kört ner en sax minsann. Och klippt lite på måfå för att "de satt så hårt".

Nu for jag dit ikväll för att rigga kläder och stoppa slantar i plånkan. Har med ordentligt eftertryck sagt att morsan ska åka taxi och inte färdtjänst. Dels får de som åker färdtjänst i värsta fall vänta i en timme innan bussen kommer för att hämta och när de sen gör det, är det inte sällan som gamlingarna får åka runt hela stan för att släppa på och av för att underlätta bolagets logistik. Till en kostnad av 120kr. Taxi konkurrerar. Alla seniorer åker för max 65kr. Och är hemma lika fort som de beställer fram droskan. Det ska bli intressant att se om vi "får" bestämma sånt själva eller om hemtjänsten känner sig trampade på tårna då.

Hursomhelst. Hon hade riggat färdigt tyckte hon. Det vill säga: hon hade ställt fram handväskan. Synligt på soffbordet. Vad säger man:

- Okej, vad har du i den då mamma?

- Ja, titta får du se.

- Fjärrkontrollen?

- Va?

- Du har lagt tevens fjärrkontroll i handväskan, ska du ha med den till doktorn?

- Det vet väl inte jag! Vill han titta på den?

- Det tror jag inte. Han ska titta på dina ben.

- Vad ligger den i väskan för då?

- Mm, det är det jag undrar...

- För att jag är snurrig, det borde han titta på istället!

Kommentarer
Postat av: Maja

Hon är så härlig, din mor :D

2010-08-10 @ 19:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0