Skattemedelskalas"Högtidsdagen på lördag den 21 augusti firar vi 200 år sedan det stora riksmötet hölls i Örebro då riksdagen valde Jean Baptiste Bernadotte till tronföljare. Det bli högtidsceremoni i S:t Nicolai kyrka där hela den kungliga familjen närvarar"
Örebro2010.se

Prins Daniel, kronprinsessan, kungen, drottningen och de andra två apanage-uppbärarna ska åka häst och vagn över stan. Stadsdelen de ska åka igenom har rustats upp i månader. Framförallt gatan. De ska få åka på mönsterlagda kullerstenar i olika gråskalor. Den biten av gatan sopades och skurades tidigt imorse när jag passerade och på eftermiddan satte man upp kravallstaket.  Hos blomsterhandlarna kan man köpa flaggor på pinne och "kungabuketter"i gult och blått.

Som jag längtar till lördag.
INTE!

Vilket spektakel. Och vilken jädra idioti.
Visserligen "får" även befolkningen sin släng av sleven genom att lokala artister uppträder på ett av stans mindre - och naturligtvis det senaste upphottade  torget i stan. Fast antagligen uppträder inte Mats Ronander och eller de andra lokala artisterna gratis. Och jag tror inte heller att scenarbetare, både de som bygger, underhåller, river, sköter ljud och ljus osv gör de ideellt. Förutom vad allt annat kostar. Det är såklart skattemedel som ombesörjer att den här familjen får komma till Örebro och fira sina anor och släkt alldeles "fritt". När det finns otaliga hål att fylla inom kommunen.

Vi har bl.a ett duktigt universitetssjukhus där köerna är olidliga för ledbrutet folk som väntar på datorundersökningar. Det fattas både lokaler, personal och maskiner för att kunna möta folk utifrån deras behov. Örebro är topprankat vad gäller segregation med all den sociala problematik som följer. Här finns inga ungdomsgårdar - tjejer och killar mellan 13-17år har absolut ingen egen plats att mötas vid. Sedan lång tid härjar åtminstone två helgalna väldtäksmän och polisen verkar inte ha resurser att ringa in och gripa dem. Hemtjänsten visar konstant prov på inkompetens som kan tänkas bero på kunskaps-,fortbildnings- och ekonomisk brist. Arbetslösheten är trängande. Etc. Osv. Mm.

Jag ställer inte upp på den här galenskapen.
Rör inte mina skattepengar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0