Makeup

 Lånad bild från Forever


Nya lass med tossiga morsans prylar har fortsatt idag. Och hon har utrustats med alldeles nya färggranna frottéhanddukar och badlakan. Alla hennes hygienpryttlar, böcker, smycken, fotografier och prydnadssaker är på plats. Och hon verkar verkligen tycka att det är både fint och bra med det nya. Fast samtidigt får man förstå, att hennes egen inställning är en slags prövotid. Vill hon inte vara kvar, så kommer vi att skjutsa hem henne igen.

När allt var på plats och kablarna fästade i vägg och golvlister kom personalen och bjöd in till nyårssupé. Det skulle serveras både rostbiff och kalkonbröst med potatisgratäng och ciderbubbel därtill. Vilken fart tanten fick. En ceriserosa scarf for om halsen och hon rusade in på toa.

Uttrycket när hon lika fort kom ut igen och skarpt ifrågasatte vart all hennes makeup hade tagit vägen, är obetalbar. Jag blev beordrad att inköpa både penna att måla ögonbryn med och rosa läppstift. Såklart att jag ska. Den här flytten kan i bästa fall återkalla en föredetta ganska fåfäng morsa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0