Uppförsbacke

Temat på Karlavagnen igår var nåt i stil med "transport runt jul". Någon ringde in och ondgjorde sig över tung trafik som rörde igång snörök och därmed trafikfara. Snörök är himla otäckt. Kvinnan som ringde var upprörd.

Nyss pratade de på lokalradion om att det nu utfärdats lite av ett körbud att ta sig från Motala och norröver. Sträckan till Askersund ansågs omöjlig pga halka och avkörd tradare.Min storeman drar fram ett topptunnorfullt 24-metersekipage i 25mil idag. Med ett fordon som vare sig har däck eller bromsar som räcker till. Vid två tillfällen har hans transport stannat pga halka och uppförsbacke. Ena gången kom polisen till undsättning för dem - för de var ju en kolonn av flera såklart. Den andra gången fick han slita sönder nån slags teknik för att komma upp.

Och nu förstår jag.
De här tunga ekipagen måste axa innan uppförslut och backar. Och det krävs ibland att de gör omkörningar trots att övrig trafik kanske krypkör i 40km/h och väglaget egentligen inte tillåter. Det blir riskfyllt hur än de beter sig. Arma yrkestrafikanter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0