Ohyra

De säger på radion att vägglöss ökar ravinartat i sverige. Det tros bero på vårt resande. Vi får dem med oss hem i packningen och smutstvätten.

Tror att det vore den sista spiken för att få mig i total obalans. Det vore ultimat om någon nu ville att jag skulle kapitulera och bli heltokig. Känner föraningar bara av att tänkka på det. Vägglöss. Hemma. Hujedamig. Det kliar av blotta tanken.

Upptäckte blomflugor härhemma igår. Det är illa nog. Hatobjekt. Vart kommer de ifrån? Jag har aldrig nån frukt hemma. Inga nya krukväxter är inköpta. Kan inte tycka att jag göder det släktet så som kanske bananätare och folk med fruktskålar framme gör. Jag har tillomed trotsat bostadsbolagets förväntningar om sophantering och kompostpåse och har inte, sedan flera veckor  någon uppsamling för skulor, eftersom det aldrig finns några skulor här längre. Sedan jag åkte med gossebarnet på uppdrag med hushållssopor har jag radikalförändrat min syn på den lilla människans makt. Därvidlag spelar det noll och intet roll att just jag, som aldrig har potatisskal och fruktskruttar ombesörjer just komposthögen. Min insats vore mindre än en fis i rymden. Fast blomflugorna har visst nåt här att hämta - vad, var, varför?

Kanske ska va´glad för smulan? Sålänge man slipper vägglus är väl blomflugor okej...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0