Sommarpratartitel

Tittar på mitt Sommarschema vem som pratade i P1 idag. Och ögnar samtidigt igenom för att notera vilka jag absolut inte får missa framöver. Många sommarpratare är ju solklara, men en del namn känns inte igen, förrän man har noterat titeln. Jag längtar efter den 30/7 - då ska Per Morberg prata. Och plötsligt ser jag det!. Alla presenteras med titel, somliga med flera, men bara en enda har ingen titel alls. Annika Östberg.

Why? Är det för att "fängelsedömd eller intern" inte är titlar? Eller är det av respekt, för att hon måste få chansen att istället få "sommarpratare" som titel?

Alltså, vem har nu bestämt detta att Annika Östeberg ska sommarprata i P1? Jag missunnar henne inte. Och jag tycker definitivt att hon en gång för alla skall respekteras för att hon har sonat sitt brott, men nog tycker jag att det är ett ganska märkligt val. I min värld är det viktigt att människor som har lämnat sitt eventuellt klanderbara exliv, framåt skall respekteras för vad som är och vad komma skall istället för att mötas utifrån vad som var. Annika Östberg har redan berättat sin story alldeles för många gånger. Hon måste få en chans att slo rot. Som svensk, som fri och som nyorienterande. Sen kan hon kanske berätta om den resan. Och då ska jag lyssna.

Tillsvidare kan man ju önska att de udda och på helt andra vis utsatta människorna får en chans. Gärna de som agerar i det tysta. De som brinner för att göra andra människors liv meningsfullt att leva. Kanske de som är urgamla eller de som vårdar såna som Annika Östberg...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0