Unnsamhet

Bröllopet, vad finns det mer att tillägga? Inte mycket. Alla har skrivit om det. Och väldigt många har skrivit mycket om Prins Daniel´s tal. Det var vackert och han ska hedras för att han gjorde det kärleksfullt, klart och tydligt med inflikat skratt och utan någon synlig minneslapp. Fast nu har jag uppdaterat mig, så som jag har beordrats att göra. Att ta del av vad ärkebiskopen sa till de nygifta i Storkyrkan. Jag har läst hans fantastiska tal:

"Jag tror inte någon människa lever upp till vad hon eller han skulle vilja leva upp till. Vi kommer alla till korta. De utomordentligt etiska principerna om att älska sin nästa så som sig själv och att göra det mot andra som man vill att de ska göra mot en själv, är vackra men svåra. Ibland blir självföraktet övermäktigt när man ser alla sina tillkortakommanden"

"Ni har inte gjort er förtjänta av livet. Ingen har det. Det ger oss. Luften, universums existens och någorlunda balans, minnen och förhoppningar"

"Vi unnar varandra att reda oss i livet och att råda över våra liv. Vi unnar varandra att behövas och vara till nytta. Vi unnar varandra att bäras och att ta emot hjälp. Vi unnar varandra att komma tillbaka fastän vi misslyckas"

Jorå, det är taget ur sitt sammanhang. Saxat. Några av de bästa bitarna. För att de är vackra. Och stora. Och sanna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0