Rättspatos

En klädbutik i stan har konkat. Torsdag till lördag har de total utförsäljning med 72% rabatt på hela butiksinnehållet. Nä, det är inte butiksägarna själva som säljer ut konkursen, utan istället ett suspekt bolag Karlsson & Son AB eller nåt sånt, som nu kränger det de har köpt upp.


Jag tog mig en tur förbi, och hittade några paltor. Det såg ut som Jerusalems förstörelse därinne och ingen av de ansvariga brydde sig om något annat än kassapparaten. Hade det varit bättre ordning i butiken, hade bergis både jag och andra hittat mera. Eller orkat hitta mer.

Kön ringlade. Framför mig stod två medelålders svenskor. Framför dem ett medelålders par av utländsk härkomst. Mannen skulle köpa ett bälte, kvinnan något smink. Först tvistade mannen om priset och gav till slut upp. Kvinnan protesterade om sminket och gav likaledes upp. De lämnade sina varor och gick ut.

Damen på tur ondgjorde sig om att "de ska pruta ända in i det sista".
Tjejen i kassan replikerade och gestikulerade med att "det bästa vore om det stod "allt gratis" på en skylt. Dam nummer två skrattade högt och höll med.

Tjejen i kassan blev avbytt av självaste Karlsson 50+. Han som för övrigt hade hockeyfrilla och förmodligen använder hårstimulerande medel uppepå hjässan...

Så blev det min tur. Paltorna kostade 1198kr. Karlsson använde miniräknare och sa att det blev 359kr efter rabatt. Och så klämde han glatt i:
- Äh vi säger 350!

Man känner sig ju lite hedrad sådär när man "tjänar" pengar i detaljhandeln. Eller alltid såklart. Ändå kunde jag inte riktigt släppa det där utländska paret. Isvalkar, modd och halka till trots fick jag ändå på cykelturen hem, upp min mobil och gjorde ett överslag på kalkylatorn. Hade Karlsson räknat rätt? Försöker de blåsa sina kunder?

Jo jo!
Jag "skulle" enligt hans beräkning på 70% mycket riktigt betala 359kr.
Erbjudandet var ju dock 72% rabatt och när det är avdraget från 1198kr blir slutsumman 335:44kr.

Förbannade slempropp! Stå på det där viset och skratta bakom ryggen på människor som inte har språkliga argument att ta till när de blir blåsta. Det ska han bli varse. Jag klarar mig utan femton spänn, men totalsumman de får in på en lurendrejeridag gör mig illamående. Strax ska jag åka tillbaka. För att vara onådig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0