Egon

 

Har "tvångstittat" ikväll. För att jag egentligen gillar innehållet. I bådas program. Leila bakar och lagar gott i underbar miljö med avundsvärd rekvisita. Ernst - ja, vad gör han - snickdesigngrejinreder? Och målar, planterar och filosoferar på sitt oefterhärmliga vis. Det blir fina slutprodukter som vi presenteras. De bjuder på städad porr enligt min uppfattning. Lite halvtomhalvt sliskig och flörtig vardagsporr i mellanmjölkens tomtebolycka. De är ju båda två snygga dessutom. Snygg och symmetrisk tv-porr således.

Och just den grejen är helt okej för mig. Tillomed när Leila var å varannan minut ögonflirtar rakt in i kameralinsen liksom när Ernst slickar sig om fingarna eller doppar dem i alla slags geggor och skrymslen.

Problemet är att de båda odlar ett grovt egenintresse och pratar om sig själva hela tiden:

* Nu ska jag...
* Då tar vi min...
* Se på mitt eget...
* Jag tycker att mitt...
* Här gäller mina...

Leila är särskilt tröttsam. Som när hon bakar en kaka och allt beskrivs med mina ägg, mitt mjöl, mitt socker, mitt smör, min mjölk, mitt bakpulver, mitt vaniljsocker, min citron, mitt riverbröd, min form, min ugn osv.

Ernst har nog en lite mer slipad producent. Som håller tillbaka honom skulle jag tro. Fast om det vore nån ordning på den producenten så skulle man ha hjälpt Kirschstången med språket. Gemene man verkar ha lite svårt för getost - Chevré - på franska och det får man kanske acceptera. Huvudsaken är att de gillar den. Fast att låta Ernst på bästa sändningstid, på mix mellan Karlskogadialekt och Degeforska säga "TJÄV-RÖ" med samma tje-ljud som i "tjej" tog priset.

Eller så odlar även producenterna deras egon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0