Feelgoodfilm
Gérard Depardieu - jag har full förståelse för de som skulle kunna gå ner på knä för honom. Han har "det". Och de är han som spelar huvudrollen Germain i filmen - en tjock medelålders, oklippt och haltande man som ströjobbar och har dåligt självförtroende efter ett helt liv av mobbing och känsla av att inte vara älskad.

Grabbarna på den lokala krogen i den lilla franska byn har fullt upp att håna och förminska honom. Han är sköter sin trädgård och grönsaksodling med bravur, men han är sårad och tillplattad. Hans pappa är okänd och hans ensamstående mamma hemsk. Han vågar inte knyta an till sin vackra flickvän och han vågar definitivt inte bli pappa.

Plötsligt träffar Germain, Margueritte - som stavar sitt namn med två T. En 95-årig späd överklassdam som har vigt sitt liv åt litteraturen. De inte bara räknar duvorna i parken tillsammans, de namnger dem och Margueritte tar med honom in i en mycket kärleksfull och personlighetsutvecklande relation. Den enda relation som Germain egentligen vågat ge sig hän i. Margueritte visar vägen. Långt bort ifrån mobbing, ensamhet och rädsla.
Att filmen sen är på franska är ju bara en sann bonus. Så vackert språk och så tilltalande filminnehåll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0