YtaÖrebro är Sveriges sjätte största tätort. Själva innerstadens yta "skulle" många orka ta sig runt med cykel. Det mesta i citykärnan är centrerat och man är lika bevandrad i samtliga väderstreck. Naturligtvis har Örebro, precis som de flesta tätorter även kranskommuner och ytterområden. Som i stort sett alla känner till, även om många aldrig varit i flera av dem.

De ståkholmare som "informerar" mig, börjar bli tröttsamt pigga på att jämföra Örebro med "sin" tätort. Utan att nånsin ha varit i Örebro. Allra helst vill de berätta om hur litet det är. Och hur korta köer som finns. Och att det är väldig skillnad på tex Bilprovningen i Örebro mot Sthlm.

Det är förvånande när man märker att många vattenhål i huvudstan aldrig visiteras av urbefolkningen. Eller, det som verkligen förvånar mig är denna lokalpatriotism - när det så påtagligt många gånger handlar om att man är väldigt fäst vid och endast utnyttjar sin egen lilla stadsdel eller ytterområde. Som ju till ytan inte ens är jämförbar med tex Ö-o. Trots att det är en så liten tätort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0