Bisittare

Hämtades av yrkeschauffören i ottan och fick under hans hela arbetspass idag söndag, identifierat hur jäkla svårt det måste vara att forsla fram 50 ton lastbil fördelat på 24 meter. Särskilt som släpet och alla containers skulle av och på i omgångar. De måste rulla rätt på valsen, haka fast i kroken, placeras rätt, fästa fast i underredet och låsa sig. Och allt detta ska chauffören sköta inifrån, baklänges med endast en fjuttkamera som bevakar själva dragkroken. Bilskrället ska ju pumpas upponer oxå. Den måste orka och framförallt inte tippa åt något håll. Det är nåt med boggie. Rena rama Boggiewoggien i min värld. Herregud, själv har jag fullt sjå att fickparkera Passaten.Idag var det hushållssopor på lasten. En luckrativ business vad jag förstår. Våra sopor säljs till andra län där de bränns och återvinns. Och detta sker per dieseldriven lastbil dygnet runt. Hur tänker man då? De bergen med sopor! Jag blev rent av chockad imorse. Man kommer ju som privatperson liksom aldrig så nära eländet som jag fick göra idag. Berg är bara förnamnet. Berg som "bara" ska forslas. Sen är det ju alla de andra bergen.

Och vilka sopor sen. Jag har väl varit naiv. Snart sagt varje hyresvärd har väl soprum och krav om sortering. De hushållsoporna som vi körde idag var allt annat än sorterat. Det var allt liksom. Möbler, glas och aluminiumburkar inräknat. När han tippade de där förfärligt stora containers:na och innehållet värktes ut i jättehål gick det inte att missa vad folk slänger i sin lilla soppåse.

Annat som chockade?
Såklart råttorna. Även om man begriper kan man aldrig föreställa sig....

Mer?
Ja, jag kan verkligen inte förstå varför inte precis alla skränande fåglar har flyttat till tippen. Visserligen var det horder av diverse fågelarter där redan, men de skulle leva gott allihop.

Det var en lärorik dag. Och jag fick äntligen se det jag i alla år har trott. Att jag har närt en lastbilschaufför under hans utveckling. Grabben är som klippt och skuren för sitt jobb. Jag visste hur glad han skulle se ut att få ratta ett sån tungt fordon. Det var alldeles underbart att se.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0